Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megszüntetné Németországot?
  2008-05-26 01:11:39, hétfő
 
   
  A lisszaboni szerződés megszünteti Németországot?
A német nyelvterület lapszemléje
2008. május 24. 11:34 Keresztes Lajos - MNO

A Süddeutsche Zeitung beszámol arról, hogy Peter Gauweiler (CSU) képviselő alkotmánybírósági beadványban fordult a Németországot felszámoló lisszaboni szerződés ellen. A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy koalíciós válsággal fenyeget az SPD köztársaságielnök-jelölése. A Die Welt az újabb Stasi-akták alapján valószínűsíti, hogy Gregor Gysi, a Baloldali Párt frakcióvezetője ügynök volt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)

A konzervatív német napilap a "CSU óv Schwan jelölésétől" című cikkében a szociáldemokraták döntése miatt Berlinben kirobbant koalíciós vitával foglalkozik. Horst Köhler ismételt elnökjelöltségével egy időben láthatóan megromlott a berlini koalíciós klíma. Peter Ramsauer, a berlini CSU-képviselőcsoport vezetője pénteken felszólította az SPD-t: vonja vissza jelölését Gesine Schwanra. Karl-Theodor zu Guttenberg CSU-s Bundestag-képviselő odáig ment, hogy a koalíciós szakítás veszélyére is figyelmeztetett. Ezzel szemben Wolfgang Jüttner, az alsó-szászországi SPD frakcióvezetője védelmébe vette a főiskola vezetőjének jelöltségét. A zöldek bejelentették, ők először a szeptemberi bajor tartományi választások után döntenek arról, jövő májusban kit fognak elnökként támogatni.

Die Welt (welt.de)

A konzervatív német napilap "Az új akták megerősítik a Gysivel szembeni Stasi-gyanút" című cikkében a Baloldali Párt frakcióvezetőjével szembeni legújabb vádakat ismerteti. A Stasi-aktákat kezelő Birthler-hivatal pergyőzelmét követően nyilvánosságra hozott Gysi-akták igen kellemetlen kérdéseket vetnek fel az egykori NDK-s ügyvédről. Az egykori disszidens fő vonalaiban megerősítette az aktán szereplő megjegyzéseket, s ez valószínűsíti, hogy Gysi a Stasinak dolgozhatott. Thomas Klingenstein - aki az NDK-ban élő költő volt, 1981-ben az NSZK-ban publikálta verseskötetét, bár akkor már börtönben ült - szerdán tanúként kívánt megjelenni a Gysivel szemben kezdett perben. Mivel a tárgyalás elmaradt, Klingenstein most a sajtó elé tárta a történteket, főként azt a nyolcszemközti találkozót, amire 1979. október 3-án került sor. E napon látogatta meg a két ismert kelet-berlini ellenzékit, Robert és Katja Havemannt. Klingenstein úgy emlékszik, hármukhoz késő este megérkezett Gregor Gysi. Egy egy-két oldalas, átfogó, 1979. október 5-i keltezésű Stasi-feljegyzésben - azaz két nappal a találkozó után - "célzott ügynöki akcióval" az elvtársak már pontosan tudták, miről beszéltek Havemannéknál.

Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)

A baloldali német napilapban Heribert Prantl "Fel az utolsó csatára - ezúttal Karlsruhéban" című cikkében ismerteti az európai reformszerződéssel szembeni alkotmánybírósági beadványt. A Bundestag már egy hónappal ezelőtt elfogadta a lisszaboni reformszerződést, a Bundesrat ezt péntek este tette meg. Német részről szinte már semmi sem állja útját a hatalmas reformmű elfogadásának. Szinte. Peter Gauweiler CSU-s Bundestag-képviselő valójában szinte súlytalan a szerződést kidolgozó uniós bürokraták hadával szemben. Most a kívülállónak számító Gauweiler egy olyan hatóságot hív segítségül, melynek az utolsó pillanatban még esélye van arra, hogy beavatkozzon az európai történésekbe - a karlsruhei alkotmánybíróságot. A beadvány, mely már pénteken a bíróság elé került, az alkotmánybírák utolsó lehetséges eszköze, hogy a bírák saját hatalmuk korlátozása ellen tegyenek valamit. A taláros testület arról kell döntsön, hogy feloldódjon-e Németország egy európai szövetségi államban.


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Szocik az MSZP-től balra
NOL - Élesztős Zoltán Zgut Edit - 2008. május 24.

Széles társadalmi bázison alapuló politikai mozgalmat kívánnak létrehozni balra az MSZP-től a Szociális Charta 2008 és az Alternatíva Mozgalom a Baloldalért nevű szerveződés alapítói.

A Magyar Szocialista Párton kívül is van baloldali élet Magyarországon - jelentette ki Galló Béla, a Szociális Charta 2008 mozgalom alapító tagja. A szintén nemrég megalakult Alternatíva Mozgalom a Baloldalért szerveződés alapítóival közösen egy széles társadalmi bázison alapuló politikai mozgalmat kívánnak létrehozni. Utóbbit az MSZP 2007-ben megalakult Ésszerűség és Felelősség Platform Hajdú Bihar megyei szervezetének elnöke Sarkadi Zsolt és Bánfalvi Győző alelnök alapították. Sarkadi szerint a szocialista párt jelenleg még megtestesíti a baloldali értékeket, de a liberális irányt képviselő párt elitje már nem.

A Charta másik alapító tagja, Hajdú János úgy vélekedik, az MSZP eljutott arra a pontra, ahonnan már nincs visszaút. A jelenlegi kormánypárttól balra helyezkedő, önmagát szociáldemokrataként meghatározó két platform integrálni kíván minden olyan baloldali szervezetet, amely egyetért egy új baloldali politika szükségességével. Programjuk a társadalmi párbeszéd, a hitelesség és a szociáldemokrácia elsődlegességében rejlik. Jelzésértékű volt, hogy elképzeléseiket a Magyarországi Szakszervezetek Országos Szövetségének székházában fejtették ki azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a szakszervezetek bevonásával szélesebb alapon létrejövő együttműködést alakítsanak ki.

A Munkáspárt 2006-tal valamint a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal kiegészülő Charta elsősorban civil kezdeményezés, de nem zárják ki a párttá alakulás későbbi lehetőségét sem. Az MSZDP képviseletében jelen lévő Szabó Imre kifejtette, a bizonytalan szavazók megnyerése érdekében elengedhetetlen egy alternatív baloldali politika megjelenítése. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy az egyik legfontosabb cél a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozása egy esetleges választás során, melyre az MSZP már nem képes.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szükségességével, szociáldemokrata, reformszerződést, képviselőcsoport, megakadályozása, frakcióvezetője, elképzeléseiket, szakszervezetek, figyelmeztetett, elengedhetetlen, kormánypárttól, nemzetihirhalo, alkotmánybírák, magyarországon, nyolcszemközti, képviseletében, megjegyzéseket, nyilvánosságra, együttműködést, felszólította, valószínűsíti, verseskötetét, kezdeményezés, egyetértettek, magyarországi, szövetségének, megerősítette, bejelentették, megjelenítése, szervezetének, havemannéknál, németországot, feljegyzésben, elfogadásának, dolgozhatott, pergyőzelmét, lisszaboni szerződés, német nyelvterület, újabb Stasi-akták, konzervatív német, szociáldemokraták döntése, időben láthatóan, berlini koalíciós, koalíciós szakítás, főiskola vezetőjének, zöldek bejelentették, szeptemberi bajor, egykori NDK-s, egykori disszidens, aktán szereplő, tárgyalás elmaradt, nyolcszemközti találkozót, Megszüntetné Németországot, Keresztes Lajos, Süddeutsche Zeitung, Peter Gauweiler, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Gregor Gysi, Baloldali Párt, Horst Köhler, Peter Ramsauer, Gesine Schwanra, Guttenberg CSU-s Bundestag-képviselő, Wolfgang Jüttner, Thomas Klingenstein, Katja Havemannt, Heribert Prantl, Peter Gauweiler CSU-s Bundestag-képviselő, Élesztős Zoltán Zgut Edit, Szociális Charta, Alternatíva Mozgalom, Magyar Szocialista Párton, Galló Béla, Felelősség Platform Hajdú Bihar, Sarkadi Zsolt, Bánfalvi Győző, Hajdú János, Magyarországi Szakszervezetek Országos Szövetségének, Magyarországi Szociáldemokrata Párttal, Szabó Imre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Próbálkozni kell ahhoz,  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különös!  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Volt egy...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A föld szépségéért  Emberként automatikusan értéke...  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  képre írva  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Egyszerűen  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Muratáj  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Emlék  Semmit ne higgy el  Ébredj  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Jó éjszakát  Gábor Dénes gondolata  William Shakespeare idézet  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lisszaboni szerződés, német nyelvterület, újabb Stasi-akták, konzervatív német, szociáldemokraták döntése, időben láthatóan, berlini koalíciós, koalíciós szakítás, főiskola vezetőjének, zöldek bejelentették, szeptemberi bajor, egykori NDK-s, egykori disszidens, aktán szereplő, tárgyalás elmaradt, nyolcszemközti találkozót, egy-két oldalas, találkozó után, baloldali német, utolsó csatára, hónappal ezelőtt, lisszaboni reformszerződést, hatalmas reformmű, szerződést kidolgozó, kívülállónak számító, olyan hatóságot, utolsó pillanatban, európai történésekbe, alkotmánybírák utolsó, bírák saját, taláros testület, európai szövetségi, szintén nemrég, széles társadalmi, szocialista párt, baloldali értékeket, liberális irányt, jelenlegi kormánypárttól, társadalmi párbeszéd, szociáldemokrácia elsődlegességében, szakszervezetek bevonásával, párttá alakulás, bizonytalan szavazók, alternatív baloldali, jelenlévők egyetértettek, egyik legfontosabb, esetleges választás, szükségességével, szociáldemokrata, reformszerződést, képviselőcsoport, megakadályozása, frakcióvezetője, elképzeléseiket, szakszervezetek, figyelmeztetett, elengedhetetlen, kormánypárttól, nemzetihirhalo, alkotmánybírák, magyarországon, nyolcszemközti, képviseletében, megjegyzéseket, nyilvánosságra, együttműködést, felszólította, valószínűsíti, verseskötetét, kezdeményezés, egyetértettek, magyarországi, szövetségének, megerősítette, bejelentették, megjelenítése, szervezetének, havemannéknál, németországot, feljegyzésben, elfogadásának, dolgozhatott, pergyőzelmét, jelzésértékű, klingenstein, történésekbe, sueddeutsche, nyelvterület, karlsruhéban, kívülállónak, legfontosabb, megtestesíti, szászországi, beavatkozzon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1767
  • e Hét: 7275
  • e Hónap: 15879
  • e Év: 51820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.